Login

Ledenkorting Congres “Autismevriendelijke Mondzorg” (Medilex) 21 mei 2019

25 februari 2019

.

Bericht van Medilex:

“Voor patiënten met een Autismespectrumstoornis (ASS) is een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist door gevoelens van onzekerheid, stress en (extreme) angst vaak moeilijk. Het behandelen van deze patiënten kan daarom lastig zijn. Mondzorgverleners vallen, in lastige situaties, door onvoldoende expertise, ervaring en tijd, vaak uit nood terug op farmacologische interventies. Hoe kunt u farmacologische interventies vermijden en autismevriendelijk te werk gaan?

Als mondzorgverlener is het belangrijk om kennis en ervaring op te doen over autismevriendelijke mondzorg. Weet u op welke manier u kunt bijdragen aan een geslaagde interactie tussen u en uw patiënt? Hoe u omgaat met de angst, onzekerheid en handelingsverlegenheid van de patiënt? En hoe u gebruik maakt van (meet)instrumenten voor adequate diagnostiek en behandeling? 

Leer hoe u autismevriendelijk te werk kunt gaan binnen uw organisatie!

Onder leiding van deskundige sprekers komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe benadert u patiënten met een ASS bij de ontmoeting en in uw behandelstoel?
  • Welke verschillende soorten angst zijn er en wat zijn triggers voor angst bij patiënten met een ASS?
  • Hoe interpreteert u non-coöperatief (angst)gedrag?
  • Wat is de noodzaak van multidisciplinaire (angst)diagnostiek in de autismevriendelijke mondzorg?

In de middag volgt u twee verschillende verdiepingssessies naar keuze over ‘De dubbele beperking: Autismespectrumstoornis en verstandelijke beperking’, ‘Autismevriendelijke mondzorg rond de tandartsstoel’, ‘Motiveren’of ‘De toekomst van autismevriendelijke mondzorg’.

Als lid van VBTGG krijgt u €20,- korting bij uw inschrijving! Vermeld bij uw inschrijving ‘’korting VBTGG’’ in het opmerkingenveld, dan wordt de korting na inschrijving verrekend.”

Meer informatie over dit congres vindt u HIER

Vraag het ons!

Zit je met een vraag of neem dan contact met ons op:
contact

Vorig artikel
Volgend artikel