Primeur: Henk Algra gaat tóch een boek schrijven!

“ Komt een (bijzondere) patiënt bij de tandarts” 

Een “must have” boek van Henk Algra, dat de ideale samenvatting van zijn beroemde werkwijze bevat.

Henk is orthopedagoog en GZ psycholoog. Met meer dan 40 jaar werkervaring in de (bijzondere) mondzorg. Voor veel tandartsen werkzaam in de bijzondere tandheelkunde, is de naam Henk Algra een begrip. Voor veel bijzondere patiënten staat zijn aanwezigheid tijdens de behandeling gelijk aan veiligheid en een “ thuis gevoel”. Met zijn (be)toverende manier van vertellen kan hij als geen ander de complexe wereld van mensen met een beperking en/of gedragsstoornis uitleggen. In dit boek vertelt Henk zijn meest ingrijpende 20 verhalen uit de tandheelkunde. Hij deelt met ons zijn ervaring én geeft praktische handvatten die helpen omgaan met een bijzonder mens als patiënt.

VBTGG heeft de eer om “het erfgoed van Henk” te kunnen behouden.

Vandaar dat zijn boek als symbool van het 50-jarige jubileum van de vereniging is gekozen. Het boek is een compacte en toch toegankelijke beschrijving van de gedragsmatige en ethische aspecten van het werken met mensen met een beperking en/of gedragsstoornis. Niet alleen handig voor tandartsen. Want de vele praktische tips zijn gebaseerd op de brede (wetenschappelijke) kennis en (praktische) kunde van Henk Algra.

Een beter symbool van het 50-jarig bestaan van de VBTGG kun je niet bedenken!

Maar wij hebben een probleem. Het boek zal 29,95 euro kosten. Dus om het drukken van het boek mogelijk te maken, hebben we jouw hulp nodig! De VBTGG heeft voor dit doel een crowdfunding opgezet. Deelname is vrijwillig en tegelijk essentieel voor het bestaan van het boek. Wij vragen aandacht voor dit project. Én bieden speciale cadeaus voor sponsoren die het boek willen steunen. Doe mee! En help ons “het erfgoed van Henk Algra” te behouden! Want dit mág niet verloren gaan…

😁Voor 50 euro, gedoneerd in 2018, krijg je het boek erbij! Je ontvangt het boek direct na uitgave, gesigneerd door Henk Algra zelf

😁😁Voor 75 euro ontvang je het boek direct na uitgave gesigneerd door Henk, plús een luisterboek (gelezen uiteraard door Henk zelf)

😁😁😁Voor 150 euro ontvang je het boek direct na uitgave gesigneerd door Henk en een luisterboek plús een persoonlijk dank bericht, ingesproken door Henk zelf

😁😁😁😁Voor 200+ euro ontvang je het boek direct na uitgave gesigneerd door Henk en een luisterboek en persoonlijk dank bericht ingesproken door Henk plüs een vermelding van jouw naam in het boek

Zorg dus dat je hiervan deel uitmaakt, en doneer! Mocht je gebruik willen maken van een van de bijzondere cadeaus, geef dit dan aan in het vak ‘opmerkingen’ tijdens de donatie! Bij voorbaat iedereen dank voor de hulp!

Jubileum commissie VBTGG

Overig nieuws

Jaarverslag 2018 TA en TG (tbv herregistratie)

Stuur tijdig uw TA/TG ingevulde jaarverslag naar uw consilium. Voor het invulgemak is er behalve de pdf versie ook een bestand in Word (wel even goed lezen). Jaarverslag Tandarts Gehandicaptenzorg TG, in pdf, of in Word. Mailen naar consiliumtg@vbtgg.nl Jaarverslag Tandarts Angstbegeleiding TA, in pdf, of in Word. Mailen naar consiliumta@vbtgg.nl
Lees meer

Voorjaarscongres VBTGG en NVvK

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 heeft het Voorjaarscongres door NVvK en VBTGG plaats, met als thema dit keer: ‘Artsen aan het Woord’. . Het congres is als vanouds terug op de locatie in Papendal, Arnhem. Congres & hotel onder één dak. En net zoals vorig jaar, is er […]
Lees meer

Vacature(s): 4

CBT Centrum voor Tandzorg te Rosmalen (’s-Hertogenbosch) en Nijmegen zoekt, wegens uitbreiding van haar werkzaamheden, een tandarts gehandicaptenzorg voor 8 -40 uur/week. Voor vragen over deze vacature en/of uw sollicitatie kunt u zich richten tot Ton van Groeningen (e-mail: groeningen@centrumtandzorg.nl of gsm: 06-33321822 of per post:Postbus 3034 te 5203 DA ‘s-Hertogenbosch   […]
Lees meer

VBTGG Najaarscongres 2 november 2018

Het programma voor het VBTGG Najaarscongres van vrijdag 2 november 2018 is rond! PROGRAMMA VBTGG NJC 2 november 2018 En u kunt zich inschrijven ook. Uiteraard. Heel graag. Kosten zijn €95 voor de hele dag (voor VBTGG leden) en dat is inclusief ALV, dagprogramma met gepassioneerde sprekers én (ook nog? ja! […]
Lees meer

Feestje voor tandarts Schoolderman!

Op 1 juni 2018 heeft Arend Jan Schoolderman na ruim 38 jaar, zijn werkzaamheden als Tandarts A&G bij het CBT in het Medisch Spectrum Twente beëindigd. Hij was in 1980 gestart met de afdeling ‘Tandheelkunde in Narcose’ in het oude Ziekenhuis Ziekenzorg te Enschede. In de jaren erna is deze afdeling uitgegroeid […]
Lees meer